x

"Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate prin felul cum isi trateaza animalele"-Mahatma Gandhi



vineri, 25 iunie 2010

Povesti de succes-Bella

Bella- singura care a fost salvata dintre toti fratiorii ei, omorati de cainii ciobanilor de pe camp.
Maria va poate povesti o zi intreaga despre Bella, o catelusa superba, blanda, metis de terrier, dar pana acum atat de incercata. Mama ei era a unor vecini, care nu au avut grija ca ea sa nu ramana gestanta, iar dupa ce a fatat puiutii, la catva timp au vandut casa si au plecat , parasindu-i in curte. Noul proprietar nu a dorit animale in curte si-a dus puii pe un camp, pentru ca nu aveau nevoie de asa ceva. Nu stim ce s-a intamplat, cert e ca atunci cand Maria a aflat s-a dus sa caute puii, din nefericire doar Bella mai era intr-un tufis, restul puilor erau morti sau disparuti, nu i-a mai gasit niciodata. A luat-o si a dat-o spre adoptie altei vecine.
Imediat ce a adus-o acasa Bella a facut parvoviroza, o boala fatala la caini si totusi a scapat de boala, cu cheltuieli enorme din partea Mariei. Stapana ei nu a fost dispusa sa plateasca tratamentul si a mai fost si inconstienta, nu s-a dusa sa o sterilizeze cand era vremea iar Bella noastra a ramas gestanta iar dupa ce a fatat stapana ei a luat-o si a dus-o departe, intr-un loc unde lucrau doar vreo 2 oameni, unde catelusa a gasit o placa de beton si unde si-a ascuns puii. Ei erau bine ingrijiti de ea si destul de in siguranta dar cateaua facea foamea. Maria a incercat sa le duca de mancare dar oamenii o asigurau ca nu e nevoie, ca ei o hranesc etc. A durat vreo 2 spatamani toata treaba, dar Maria nu dorea si nu intentiona sa lase catelusa acolo, mai ales ca era foarte slaba si la un moment dat a reusit sa scoata catelusii de sub placa de beton, si a pus cateaua si puii in masina si a "parcat" in curtea Brandusei, care acceptase sa-i primeasca. Numai ea stie ce a tras vreo saptamana cu Bella, care avea diaree si era foarte slaba, toata baia era numai un miros, in primele zile iesea afara numai pietre si muste, semn ca "manca" indeajuns la turnul de apa...:(
Acum e foarte frumoasa, puisorii ei s-au facut niste bijuterii si 3 dintre ei au fost dati spre adoptie, a ramas doar o fetita, ca sa nu se simta mama singura. In curand va fi data si ea spre adoptie, iar Bella va ramane catelusa lui Rares, fiul Brandusei, care o iubeste si vrea neaparat sa o pastreze.









Niciun comentariu: